Kako posneti selfie z osličkom?


09 Jul
09Jul

Ponedeljek, drugi teden Poletja. Večinoma novi obrazi, ekipa animatorjev pa seveda ista. In prav njim gre zasluga, da so se otroci hitro sprostili in spoznali ter zadihali kot skupina. Po kosilu nas je obiskala likovna ustvarjalka Maja Pogačnik, ki je otrokom prikazala kiparske veščine ustvarjanja z glino. Domišljiji otrok je prepustila prosto pot, le tu pa tam jih je ob kiparjenju usmerjala. Izpod malih rok so začele nastajati prave male mojstrovine. Še en dokaz več, da prsti lahko služijo tudi čemu bolj ustvarjalnemu, ne le drsanju po zaslonu.

Vsebino torkovega dne smo iz prvega tedna v veliki meri kar ponovili. Dopoldan najprej obisk medicinskih sester Ane in Aleše z lučko in odtisi rok ter pohod po poti devetih kalov z Matejo. Enega izmed kalov bi skoraj objeli. Po kosilu je sledila delavnica z likovno umetnico Mojco Senegačnik, ki otrokom zna likovno ustvarjanje lepo predstaviti in jih k delu pritegniti. Ob kombinaciji risanja, rezanja in lepljenja so bili izdelki otrok zanimivi, nekateri pa tudi na moč zabavni.  

Za bližnje srečanje s čredo oslic na pašniku v Štanjelu je bila sreda res primeren dan. Lastnik črede Stane Sušnik nam je najprej pripravil pravo predavanje obenem pa znal povedati še marsikatero zanimivost in anekdoto, ki jo je pri delu z osli sam doživel. A nestrpnost in radovednost je bila močnejša. Kmalu so se oslice in otroci med seboj pomešali, kdo je bil koga bolj vesel ni bilo prav jasno. Uživali so oboji. Za slovo pa še obvezen selfie. Popoldanske urice nam je z izdelavo avtoportretov popestrila likovna ustvarjalka Britta Hoeschele. Obrazi, ki so nastali so bili vseh oblik in barv. Domišljija otrok je res brez meja.

V četrtek smo se v dopoldanskih urah najprej odpravili na športno igrišče v Štanjel. Po ogrevanju so se otroci pridružili različnim športnim aktivnostim. Fantje so raje igrali nogomet, košarko, tenis, badmInton, špljake. Dekleta pa so ves čas vneto vadila cheerleading točko. Po vrnitvi v Kobjeglavo smo bili priča pravi poroki, zabave in smeha ni bilo konca. Tudi soba z bilijardom ni nikoli samevala.

Petek, zadnji dan počitniškega programa Poletje na Krasu 2020. Ob jutranjem balinanju na zunanjem balinišču v Tupelčah nas je obiskal župan Občine Komen Erik Modic, ki je vsem otrokom zaželel lep preostanek poletnih počitnic. Po vrnitvi v dvorano smo si ogledali filmsko predstavo Gremo mi po svoje. Sledil je še piknik in zaključno druženje z zabavnimi igrami. V upanju, da se prihodnje leto spet srečamo smo se z lepimi željami od otrok in staršev poslovili.


Letošnje Poletje je bilo v marsičem posebno. Zaradi nejasne situacije so priprave nanj stekle dokaj pozno, marsikaj je bilo potrebno na novo postaviti, tudi lokacija je bila druga. A, ko potegnemo črto, lahko mirne duše rečemo, da je bilo to najlepše Poletje do sedaj. 

Hvala ekipi ter vsem ostalim, ki ste k temu pripomogli! Vsem otrokom pa ... lepe počitnice, se vidimo prihodnje leto!


Občina Komen, Vaška skupnost Kobjeglava Tupelče, Športna unija Slovenije-Veter v laseh*, PGD Komen, Pihalni orkester Komen, Gostilna Pri Brajdi, Trgovina in mesnica Tošč, Prevozi Uniplan in Hočevar, vsem športnim društvom in zunanjim izvajalcem ... 

      

*Športna unija Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni.

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, Fundacije za šport in Športne unije Slovenije.