05 Jul
05Jul

Vlasta Markočič. Vsestransko talentirana in polna idej nas vedno znova preseneti. Ne prevroče četrtkovo jutro je bilo kot nalašč za obisk Štanjela in Vlaste. Na njenem dvorišču je otrokom v slogu največjih kamišibaj pripovedovalcev zgodb povedala pravljico o tem, kako je Štanjel dobil svoj zvonik. Napeti pravljici, ki si jo je sama izmislila in likovno opremila, so morali otroci prav pazljivo prisluhniti. Razdeljene v skupine jih je kasneje čakalo pravo detektivsko razreševanje ugank po ozkih ulicah Štanjela. Po dobri uri tekanja in iskanja so vse skupine prišle do pravilnega odgovora. Rešitev je ... te seveda ne izdamo, za obisk se dogovorite z Vlasto!

V popoldanskih uricah so dekleta pod vodstvom plesalke Keti iz plesnega društva BeFunky pripravljala koreografijo za petkovo filmsko predstavo Košarkar naj bo. Fantom se navadno ne pleše, dekleta so, ob njihovem početju, bolj postrani gledali. Žoga in akcija, to nekaj velja! Vseeno pa, nekaj najbolj pogumnih se je dekletom le pridružilo in zaplesalo ples poln energije. Naslednji dan pa neprijetno presenečenje. Film ima namreč dva dela. Žal smo izbrali tistega, v katerem glasbeno plesne točke, ki so jo otroci tako vneto vadili, ni. Se zgodi, so se vsaj dobro naplesali!

V pričakovanju nevihte smo se v petek dopoldan raje zadržali v dvorani in si v miru ogledali film. Medtem je burja tako uspešno preganjala oblake, da na koncu dežja sploh ni bilo. Po filmu smo bili vsi pošteno košarkarsko našpičeni. Čas je bil za pravo košarkarsko tekmo. Ob pomoči Mateja in Matjaža iz Športno košarkarskega društva Kras so se otroci pomerili med seboj. Vsi skupaj so za težavnega nasprotnika dobili še burjo. Ta jih je ob sunkih iz igrišča skoraj pometla. Burja, ne Veter v laseh!

Skupinsko fotografiranje v majicah Poletja je najavilo zaključek prvega termina Poletja na Krasu 2020. Slovo je bilo skoraj ganljivo, obljube, da se prihodnje leto spet srečamo so se kar vrstile. V enem tednu smo doživeli toliko lepega, da je v par stavkih težko povedati. Otroci, bili ste KRASNI!! 

Otroci so mnogokrat neposredni, povedo in pokažejo tisto, kar v danem trenutku čutijo. Z darilom in risbico je animatorje Keti, Asjo, Eli, Niko in Jana ob prihodu v petek zjutraj prijetno presenetil fant, ki je na posrečen način zadel bistvo in s tem povedal vse. Brez prave ekipe, Poletja ni!!