Od devetih kalov do Grofovske in osvežitve z vodnim topom


01 Jul
01Jul

V torek po zajtrku sta nas najprej obiskali medicinski sestri Ana in Aleša iz Zdravstvenega doma Sežana. Časi so taki, da je higiena še posebej pomembna in če otroke na to opozorijo strokovne delavke, toliko bolje. Pravilen postopek umivanja rok sta jim najprej pokazali, nato pa s posebno lučko preverili njihovo uspešnost. Bolj se roke svetijo, bolj so čiste. Takoj zatem so otroci krenili na pohod po poti devetih kalov v okolici Kobjeglave. Vseh devet seveda niso obhodili, so pa med potjo od domačinke Mateje, ki je pohod vodila, izvedeli marsikaj poučnega in zanimivega. 

Plakat Poletja tudi mora biti. Če ga otrokom pomaga sestaviti likovna ustvarjalka Mojca Senegačnik si lahko prepričan, da se bodo otroci nove likovne tehnike zlahka naučili, pa še zabavno bo. Trganje, rezanje, postavljanje, lepljenje. Še podpisi otrok in plakat je končan. Prav enostavno.             

Sredina selitev Poletja v Komen na Grofovsko se je izkazala za pametno potezo. Za športne aktivnosti ali le preživljanje prostega časa in druženje je Grofovska lahko več kot primeren javni prostor. Ob ustrezni ureditvi, seveda! A pustimo to. Kljub vročini so se fantje odločili za nogomet in na zelenici pod vodstvom Primoža in Urbana iz NK Komen odigrali nogometno tekmo, ki je bila do konca napeta in izenačena. Loterija kazenskih strelov je tudi tokrat odločila. Kdo je zmagal, rumeni ali rdeči, niti ni pomembno. Mokri so bili oboji. Dekleta pa so se medtem v hladu sence raje posvetila ustvarjanju verižic, risanju ... in klepetanju. Vseeno pa, vročina je bila res huda in zato je prihod gasilcev PGD Komen in osvežitev z vodnim topom bila že nestrpno pričakovana. O tem, kakšno je bilo veselje, ko je iz gasilskih cevi špricnila voda, pa ni potrebno izgubljati besed.