Korona kotiček


Korona kotiček

Ob upoštevanju vseh splošnih priporočil za preprečevanje okužb z novim koronavirusom COVID-19 podanih s strani NIJZ smo izvajalci programa za varno izvedbo Poletje na Krasu 2020 sprejeli še naslednje preventivne ukrepe:

  • ob večjem številu otrok se bo program izvajal na dveh lokacijah: v Kobjeglavi in Svetem pri Komnu. Število otrok na lokaciji bo s tem manjše. 
  • program se bo izvajal izključno zunaj, v naravi. Zaprte prostore bomo koristili le v primeru slabega vremena oz. v času ustvarjalnih delavnic, v kolikor se jih ne bo dalo drugače izpeljati. 
  • kopanje na bazenu v Hruševici letos žal odpade. Brez skrbi, športa in gibanja bo dovolj! 

Počitniški čas je seveda namenjen predvsem sprostitvi in druženju. Vsem otrokom želimo, da bi ga lepo preživeli in ob tem ostali zdravi. Ker pa previdnosti le ni nikoli dovolj, smo nekaj priporočil in napotkov zbrali v nadaljevanju.

strip_kako-se-sirijo-virusi.pdf

strip_umivanje_rok.pdf

strip_uporaba-razkuzila.pdf

sport_vadba.pdf

higienska-priporocila_za_letovanje_otrok.pdf

*Fotografija prikazuje duhovito interpretacijo sveta v času korone, kot si ga je zamislil in iz odpadnega lesa izdelal mizarski mojster Justo Makovec, tudi naš lanski gost na Poletju. Se še spomnite lesenega klobuka, ki ste si ga na glavo položili? 

Še vedno poln idej, načrtov in optimizma ... kapo dol !! Ali bolje, lesen klobuk ...