Mini koncert Poletju v pozdrav


13 Jul
13Jul

Zakaj ne bi tudi na bazenu ustvarjali? Četrtkov dopoldan je bil kot nalašč za to. Ne prevroče, ne prehladno, ravno prav. Dekleta so iz mehkega barvnega papirja izdelovala 3D risbice, fantje pa se veselo namakali. Temu je sledilo druženje, klepet, karte, plezanje, med dvema ognjema ... 

Naša dekleta so se odločila, da zadnji dan Poletja "popeljejo" otroke na bazen v Hruševico. Kar peš. Sprehod v naravi po Krasu je v vseh letnih časih posebej čaroben in zanimiv. Na poti so srečali krave, ki se pri prežvekovanju in poležavanju niso dale ravno motiti, na bazenu pa jim je ves čas družbo delal prijazen in igriv pes. Po kosilu so otroci prejeli modre majice Poletja in Spominsko športno knjigo Športne unije Slovenije. Že malce utrujeni so se kar posedli po parketu in knjigo z velikim zanimanjem prebirali. Dovolj spočiti so nato pričakali še dekleta in fante iz Pihalnega orkestra Komen, zadnje goste letošnjega Poletja. Ti so otrokom posamezne inštrumente najprej podrobno predstavili, jih povabili, da se v igranju le teh preizkusijo, nato pa zaigrali in v štanjelski telovadnici priredili pravi mini koncert Poletju v pozdrav. Lepšega zaključka si ne bi mogli zamisliti!


Poletje na Krasu 2019 je za nami, počitnice pa seveda še trajajo. Upamo, da nam je vsaj del naših obljub uspelo uresničiti in otrokom popestriti počitniški čas. Vsem, ki ste pri izvedbi programa Poletja tako ali drugače sodelovali se obenem najiskreneje zahvaljujemo. 

Otroci,  mi se spet vidimo na Poletju na Krasu 2020, še enem krasnem poletju ...