Tradicija velja


29 Jun
29Jun

Krasno jutro, prostorna dvorana, zunanje igrišče ter senca za umik pred najhujšo pripeko. Otroci željni aktivnosti in druženja. No ja, pa še vsi se dobro poznajo. Uvodno spoznavno srečanje smo zato kar preskočili in se odpravili na zunanje balinišče v Tupelče. Tam nas je pričakal trener Balinarskega kluba Hrast Gregor, ki je otrokom na kratko razložil pravila igre, pokazal par vaj za pravilno metanje krogle in igra se je lahko začela. Vemo, kaj potem sledi. Naš punt, bližaj, zbij, pazi! Na trenutke si dobil občutek, da gledaš "stare mačke" v svojem elementu. Mladi so se v igro še kako vživeli. Tradicija, na Krasu niti ne more biti drugače.  

Pizza party za kosilo in prihod glasbenikov Pihalnega orkestra Komen. Lansko Poletje smo z glasbo zaključili, letošnje z glasbo začenjamo. Po kratki predstavitvi inštrumentov so nam glasbeniki zaigrali ter obenem pozvali otroke, da se jim z igranjem na "manjše" inštrumente pridružijo. Sledil je obvezen nastop harmonikarja ter preizkus igranja na bobne, ki so fantom bili posebej zanimivi. Novih bobnarjev bo kot kaže na pretek.

Z razdelitvijo promocijskih vrečk za copate Športne unije Slovenije, ki skozi lasten program Veter v laseh že vrsto let poudarja pomembnost športnih aktivnosti in njenih pozitivnih učinkov smo prvi dan Poletja na Krasu 2020 uspešno pripeljali h koncu. Zadovoljni, da smo otrokom ob druženju s prijatelji v prvi vrsti ponudili zabavo, sprostitev, veselje in smeh. In smo šele na začetku ...